Хатха йога

Наречена още Класическа.Йога не е спорт, не е гимнастика, нито акробатика. Йога е уникална система за здравословен начин на живот, за цялостно развитие и усъвършенстване на личността. Йога е ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ! Но не да се живее изобщо, а да се живее разумно, в добро здраве и дълголетно. Това е начин на живот – начин на хранене, начин на дишане, начин на мислене, начин на възприемане на света.

Тръгнеш ли по пътя на йога, ти избираш вълнуващо пътешествие към собствената си същност, тази с която всеки съжителства, но обикновено не ѝ обръща внимание.

Йога ще ти даде здраво, гъвкаво и елегантно тяло. Практиката балансира всички функции на организма, нормализира работата на дихателната система, кръвоносната система, ендокринната система, въздейства върху нервната система, тонизира и укрепва двигателния апарат – всички мускули, стави и кости.

Но Йога не е само това. Йога е начин да потънеш в себе си, да се отърсиш от всички рамки и стереотипи, предразсъдъци и правила, наслагвани ни от обществото и да усетиш истинската си същност. Всеки човек е уникална, съвършена Вселена. Всеки човек е богат на таланти, стремежи и уникални способности. Богати сме, но обикновено не го знаем и живеем.

Да владееш тялото си, да контролираш ума си, да бъдеш посветен в големите загадки на душата и да достигнеш до равновесие на тези три нива на съществуването – физическо, умствено и духовно – това е йога.

След Йога практика човек се усеща спокоен, жизнерадостен, уравновесен и пълен с енергия. Йога е преживяване, лично и абсолютно индивидуално и няма друг начин да разбереш за какво става въпрос, освен чрез практика. Успех!

0
    0
    Количка
    Количката е празнаКъм магазина