Бикрам Йога (или Хот Йога)

Бикрам Йога (или Хот Йога) е създадена на принципите на традиционната Йога и е популяризирана в началото на 70-десетте години на миналия век. Изпълнява се в помещение предварително загрято до по-високи градуси и с по-висока влажност на въздуха. Изпълняват се 26 асани и 2 дихателни упражнения. Тя е подходяща за хора от всяка възраст и не изисква предварителна физическа подготовка. Ползите от високата температура в помещението са многобройни: тя загрява мускулите, сухожилията и ставите и ги предпазва от наранявания; засилва кръвообращението, което помага на тялото да се самолекува. Предизвиква обилно потене, което изхвърля токсини; упражненията, в комбинация с потенето, позволяват бързото топене на калории, докато в същото време стягат мускулите и придават на вашето тяло по-здрав вид. Също така се приема, че в тази температура очистителните процеси в тялото се ускоряват.

Ползи от практикуването на Бикрам Йога:

– Най – впечетляваща е детоксикацията
– Изхвърляме токсините от оганизма, чрез обилното изпотяване
– Изчистваме токсините от чревностомашния тракт, чрез специални йогистки упражнения
– Отпушваме порите и увеличаваме притока на жизнена енергия и кислород за всяка една клетка, 80 % от кислорода се вдишва през кожата.
– Помага за здравословно отслабване
– Бебешка мекота и гладкост на кожата
– Засилваме имунната система
– Стягаме и развиваме мускулите, които поддържат гръбначният стълб изправен
– Предпазваме гръбначният стълб от изкривявания и лекува такива
– Програмата включва стягане и разтягане на максимален брой групи мускули
– Топлината предпазва ставите от травми
– Ускоряваме сърцебиенето и така натоварваме тялото повече, подходящо за хора които търсят по – интензивна практика
– Предразполага по-дълбоко влизане в самите пози

– Акцент върху дишането. Дълбокото дишане увеличава притока на жизнена енергия, развива белите дробове и поддържа сърцето здраво. Контрола над дишането води до контрол над емоциите.

– Засилва кръвообращението и така поддържаме всяка една клетка здрава и млада

– Развиваме сила и баланс, не само в позите , но и в живота. Баланс между мъжката и женската енергия, рецептивната и активната енергия.

– Развиваме гъвкавост на тялото и ума. Здрав дух в здраво тяло.

– Медитация – навлизаме във вътрешното си пространство на мир и безусловна любов, пречистваме се от стреса, умората и напрежението. Освобождаваме се от деструктивните енергии на клетъчно ниво и ставаме все по осъзнати майстори на своята реалност.

0
    0
    Количка
    Количката е празнаКъм магазина