Рейки сеанс

Ползи от рейки сеанс:

 • Балансира и хармонизира
 • Води до релаксация и спомага да се освободим от стреса и напрежението
 • Рейки изчиства енергийните блокажи и води до баланс между ум, тяло и дух
 • Помага да се освободим от токсини на физическо ниво и укрепва имунната система
 • Пречиства ума и подобрява концентрацията
 • Подобрява съня
 • Стимулира процесите на самолечение на тялото
 • Намалява физическата болка и подпомага лечението
 • Балансира емоциите и води до по-дълбоко осъзнаване и духовно развитие
 • Допълва медицината и други терапии
 • Може да се превърне в начин на живот

Какво е Рейки и как въздейства върху здравето на човека?


Това е лечение с Универсалната жизнена енергия чрез полагане на ръце. Полагането на ръце върху тялото на човек или животно с цел да се облекчи болката е древно като инстинкта. Първото нещо, което повечето хора правят, когато изпитват болка, е да сложат ръцете си върху болното място. Когато детето падне и си ожули коляното, то иска майка му да го докосне (или целуне), за да се почувства по-добре. Ако детето е с температура или е болно, майката инстинктивно слага ръце върху челото му. Човешкото докосване носи топлина, спокойствие и изцеление. А също и нежност и обич. Ако изпитват болка кучето или котката инстинктивно започват да ближат болното място – по същия начин, по който човек използва докосването с ръцете си. При животните майките също ближат малките си, когато те страдат. Това просто действие лежи в основата на всички техники на лечение чрез докосване.


Живото тяло – човешко или животинско – излъчва топлина и енергия. Тази енергия е самата жизнена сила и има толкова имена, колкото са човешките култури. В Япония я наричат „ки”, в Китай „чи”, в Индия е позната като „прана”, но става въпрос за едно и съща енергия. В Япония с думата „рейки” се определя всеки вид целителство с помощта на жизнената сила или жизнената енергия. Първата сричка „рей” означава „универсална, Вселенска същност”, втората сричка „ки” означава „жизнена енергия”, а цялата дума Рейки се превежда като „универсална жизнена енергия”.


Хората и животните не са само физически същества. Ние притежаваме плътно физическо тяло, което може да бъде непосредствено видяно или усетено чрез допир, но имаме и три други тела. Те са невидими, нематериални нива, съставени от ки, и те управляват състоянието на физическото тяло. Лечението не може да бъде само физическо, то трябва да включва и вибрационните енергийни тела. Докато традиционната медицина лекува само физическото тяло, нетрадиционното лечение – особено Рейки – лекува всички пет тела. Затова то отива много по далеч от медицината и резултатите от него са далеч по- цялостни. В примера с главоболие вземането на аспирин може да облекчи болката, но по никакъв начин няма да излекува първоизточника. Рейки се занимава не само с очевидната болка, но и с причината за нея. При взимането на аспирин болката вероятно ще се завърне след три часа; но с Рейки главоболието ще изчезне за постоянно.
Това е особено вярно при по-сериозни заболявания. Причината за всяко физическо неразположение вероятно не е само физическа, затова нефизическите източници също трябва да се излекуват, за да се изцери телесната болка. Повечето метафизични лечители вярват, че всяка физическа болка има нефизически корени – емоционална травма, негативен мисловен шаблон или духовен смут.

Рейки енергията притежава интелигентност, надхвърляща човешките познания. Лечителят може да знае или да не знае къде е необходимо лечение, но енергията притежава интелигентност, далеч надхвърляща човешката, и ще отиде там, където трябва. Тя не се извлича от лечителя или от аурата му, а от Богинята/Първоизточника на живот. Лечителят полага ръце в серия от позиции, съставляващи сеанса, а Рейки извършва останалото. Енергията лекува на всички телесни равнища – психическо, емоционално, умствено и духовно.

Енергията Рейки лекува човека цялостно. Например, при лечението на главоболие, рейки може да излекува и други органи и равнища. Макар ръцете на лечителя да са върху болното място – главата, първоизточникът на главоболието много често е в храносмилателната система. Ако главоболието се дължи на проблеми с храносмилането, освен към болката в главата, енергията отива и към червата. И двете области са на физическо ниво. Ако за главоболието има емоционални причини, например стрес, Рейки лекува и на това равнище. Същото става и когато първоизточникът на болката е на умствено, духовно и телесно равнище. Ако пациентът има и друго заболяване, например алергия, рейки ще подейства и там, независимо дали болният го е споменал пред лечителят или не.

След Рейки сеанс и лечителят, и лекувания са заредени с хармонична енергия. Лечителят, който е провел енергията Рейки през ръцете си към другия човек, също е получил лечение.

Рейки не идва от лечителя, а от Вселената – чрез него!

Поради сложния си характер и факта, че енергията Рейки лекува всичко, което се нуждае от лечение, не може да се предвиди какво ще стане по време на сеанса. Той е буквално извън ръцете на лечителя, въпреки че ръцете му упражняват Рейки. Лечителят може да обещае само, че лечението Рейки ще бъде от полза за всеки, който се подложи на него. Не може да гарантира, че Рейки ще излекува определено заболяване, нито че ще постигне някакъв друг точно определен резултат. Рейки облекчава болката, ускорява целебния процес, спира кървенето, отпуска пациента и хармонизира енергията в чакрите и аурата му. По време на Рейки сеанс дишането се забавя, кръвното налягане спада, емоциите се успокояват. Всичко останало е в ръцете на Богинята или първоизточника и не може да се предскаже.

Изцелението може да възникне само в собственото ви тяло. Ролята на лечителя е да бъде проводник на енергията, която болният ще използва по най-добрият за него начин. Изцелението е тристранно споразумение – между лечителя, лекувания и Богинята/Източника. Лечителят също така не провежда лечение върху болния, а заедно с него. Без съгласието и участието на пациента в този процес не може да има изцеление. Единственото правило е болният да даде на лечителят разрешение за лечението. След подобно съгласие по време на сеанса ще се случи онова, което трябва.

Макар че Рейки няма да излекува повечето вредни дефекти, може да донесе видимо подобрение дори и при наглед безнадеждни случаи.

Рейки енергията може да не е в състояние да поправи физическите увреждания на инвалидите, но им помага да ги понасят възможно най-добре. Енергията облекчава болката, отпуска напрегнатите мускули и успокоява емоциите. При ампутиран крак или друга част от тялото, рейки не може да ги замести, но ще помогне на човека да се приспособи към загубата и към новото си състояние.

Рейки може да помага за по-бързото зарастване на счупена кост, но трябва да се изчака костта да бъде наместена, преди лечението да се прилага непосредствено над областта на счупеното. Понякога енергията лекува много бързо и ако костта още не е наместена, лечението може да не даде положителни резултати. Щом костта бъде наместена, Рейки действа много добре и през шината.

Понякога след лечението или по време на серия от лечебни сеанси лекуваният с Рейки започва да се освобождава от отровите.

Детоксикацията обикновено продължава няколко дни. Онова, което прочистването от болестния процес е, че докато се прочиства, човек се чувство добре, въпреки симптомите. Съветвам в този период да се пие големи количества чиста вода, да се храни с лека храна и да остане на течности в продължение на няколко дни. След подобна, така наречена „целебна криза” човек се чувства много по-добре, отколкото се е чувствал от доста време, и лечението му е започнало. След този момент излекуването на болестта бързо напредва.

Случва се по време на сеанс пациента да получава засилвате на болката, това продължава няколко мига. Нека пациента потърпи. Така Рейки може да сведе няколко дневно главоболие или друго заболяване до няколко мига и си струва да се изтърпи. Когато това приключи и нарасналата болка изчезне, отишла си е и цялата болка.

Никога не продължава дълго и не причинява вреда.

Рейки не може да замести медицината, но в много случаи успява да направи неща, непосилни за нея, и то много по-внимателно и резултатно. За остри, органични заболявания (като грип, настинка, главоболие или навехнатия глезен) един сеанс Рейки вероятно ще е достатъчен. При сериозни или хронични случаи обаче, ще са необходими повече сеанси. За болните от рак или СПИН всекидневните сеанси вероятно ще доведат до по-добри резултати от седмичните и за началото на промените може да е необходимо време. Когато пациентът е хронично болен, аз обикновено му предлагам настройка Рейки, както като средство за самолечение, така и поради ползата от самата настройка.

Какво представлява рейки сеаанса?

Вие лежите спокойно по гръб, облечен с дрехи, върху масажна кушетка. Терапевта полага ръце върху тялото ви в определени позиции. Енергията рейки влиза през Коронната чакра на терапевта, минава през тялото му и излиза през ръцете му. Терапевта е само един проводник на тази енергия.

По време на сеанса може да усещате затопляне, хлад, мравучкане или движение на енергията по тялото. Възможно е засилване на стари болежки, но това трае до приключването на процедурата. Възможно е нищо от гореспоменатото да не усещате, а просто едно дълбоко спокойствие и релаксация. Повечето хора заспиват по време процедурата.

Рейки сеанс от разстояние?

Сеанса от разстояние се осъществява, като предварително сме уговорили удобно и на двете страни време.

Вие лежите спокойно необезпокояван от околните, като се настройвате да приемате енергията, а лечителят я изпраща към вас. Подобно е на радио приемник и радио предавател.

Рейки сеанс (от разстояние и на място) + подарък Балансиране на чакрите – 60 мин.

Цена: 70 лв.

Серия от десет рейки сеанса (от разстояние и на място):

Цена: 630 лв. (десетият сеанс е подарък).

Рейки за конкретна ситуация или енергийно изчистване на дома (от разстояние или на място) – Запитване на посоченият телефон.

Групова рейки практика на място (само за посветени в рейки) – 60 мин.

Участие: 10 лв.

0
  0
  Количка
  Количката е празнаКъм магазина