На кръстопът съм?

И.П. беше объркана, не можеше да направи избор. От 6г. имаше връзка с момче, с което живееха заедно. Но напоследък непрекъснато се караха. След едно от поредните им скарвания, тя се разсърдва много. Точно тогава се появява и новото момче. Между тях отношенията се развиват много бързо. Имат много допирни точки, стават много близки приятели. Тя непрекъснато мисли за него. В същото време не може с лека ръка да остави една дългогодишна връзка, към която чувства привързаност. Не знае кой е правилния избор, но не иска повече да бъде в това междинно положение. От този непрекъснат стрес тя получава хормонален дисбаланс.

Предложих й да направим прогресия и да види как ще се развие всяка връзка по отделно, ако тя е нейния избор.
Първия вариант е – какво ще стане, ако избере новия си приятел. Втория вариант е – какво ще стане, ако остане с настоящия си приятел. И третия вариант е някой неизвестен все още.

Избира да бъде с новия си приятел
– 1 месец напред от днешна дата
Пред общежитието сме, приказваме си, щастлива съм.
– 6 месеца напред от днешна дата
В университета сме. Вече сме заедно. Щастлива съм. Живеем в неговото общежитие.
– 1 година напред от днешна дата
При неговите родители сме, обядваме. Приемат ме много добре. Щастлива съм. Моята майка го приема, но баща ми не съвсем.

Избирам да остана с настоящия си приятел.
– 1 месец напред от днешна дата
В общежитието сме. Той си играе на телефона, аз гледам през прозореца. Искам да видя новия ми приятел. Забранил ми е да се виждам с него. От 5 дни не сме се виждали и ми е гадно.
– 6 месеца напред от днешна дата.
У тях сме, караме се. Чувствата между нас са се изчерпали. Не виждам преспектива да останем заедно. Неговите родители са привързани към мен, ще ми бъде тъжно за тях, ако се разделим.
– Виждате ли се с другото момче?
– Тайно поддържаме връзка.

– 1 година напред от днешна дата.

Разделили сме се. Хормоналния ми дисбаланс се оправя. Леко ми е. Голяма тежест е паднала от мен. С новия ми приятел сме излезли на кафе.

Избира някой неизвестен до този момент.
Виждам се на дипломирането си. Хубаво ми е и сама да съм. С първия сме разделени, а с втория не виждам какво става.
– Една година по-късно
Работя в предприятие в София по моята специалност. Издигнала съм се. Успяла съм. Няма мъж около мен. Добре ми е. Живея сама на квартира. За първия не тъгувам. Съжалявам за втория. Успяла съм, но съм самотна.

П.п. Една седмица по-късно ми се обади и ми каза, че е прекратила старата връзка и вече са заедно с новия и приятел. Цъфтеше от щастие. Не се съмняваше, че е направила правилния избор.

0
    0
    Количка
    Количката е празнаКъм магазина