Лечение с Аюрведа в Самоков

Един от най-добрите специалисти по Аюрведа в България Юрий Ковачев ще гостува в Самоков с „Въведение в Аюрведа“. Юрий Ковачев е специалист по aюрведическа кухня и от години се храни според принципите на това древно индийско познание, включващо различни клонове на медицината, масажи, употреба на билки и други лечебни субстанции, упражнения, очистителни практики, правилно хранене. Спокойно и с пълно посвещение – така приготвя храната Юрий Ковачев. Вече 10 години той води курсове по аюрведическа кухня в София.
Срещата ще се състои на 13 януари, събота, от 14 до 16 ч. в „Нирвана плюс – Център за хармонизиране на тялото и душата“ – ул. „Македония” 34 А, ет. 5, офис 506 (Бизнес центърът южно от сградата на Общината).
По време на консултацията ще се дискутират методи за домашно себелечение в кратък и дългосрочен план.
Повече информация: на www.nirvanaplus.net
Консултация и лечение с Аюрведа – Надин Низешезин.
Необходимо е предварително записване на тел. 0893 675 501.

Йога и Аюрведа са две тясно свързани духовни науки, чиито корени са във ведическата традиция на Индия. Аюрведа е наука за изцелението на тялото и ума, Йога е наука за себепознанието, което може да бъде постигнато при условие, че тялото и умът работят както трябва. Двете дисциплини са се развивали съвместно и винаги са били прилагани заедно. Затова тези, които се интересуват от едната, ще имат полза от приложението и на другата.
Аюрведа на санскрит означава „наука за живота” или „практика за дълголетие”. В превод идва от – „аюр” /живот/ и „веда” /знание/. Тази наука съществува от над 5000 години и е най-древната, изначална медицина, дадена ни от Данвантари. Представлява древна система за здраве, съвкупност от пълноценен начин на живот, терапия за тяло, психика, чувства и дух. Според Аюрведа здравето носи щастие. Ако спазваме определени принципи на хранене и начин на живот не само можем да се предпазим от заболявания, но и да живеем по-дълго, в хармония със себе си и със света.
Аюрведа е практична наука за живота, чиито принципи са универсални и приложими във всяка сфера на човешката дейност, разглеждайки индивида цялостно – като тяло, ум и съзнание, които са в постоянното взаимодействие помежду си. Това цялостно и непрестанно взаимодействие е повлияно от околната среда. Подходящото взаимодействие между човека и околната среда е предпоставка за здраве и хармония, а при несъвместимост – за неразположение и болест.
Аюрведа съдържа методи за провеждане на профилактика, диагностика и лечение на различните болести. Докато в традиционната медицина диагностика се прави след появяване на болестта, в Аюрведа се определя болестният процес дълго преди появата на каквито и да са явни признаци.
За диагностицирането се вземат предвид пулсът, урината, изпражненията, речта, езикът, докосването, визията, външният вид.
Назначават се индивидуален хранителен режим и начин на хранене, подходяща физическа активност, масажи, лечение чрез продукти и при необходимост пречистващи процедури. Подходът е строго индивидуален.

0
    0
    Количка
    Количката е празнаКъм магазина