Китайска медицина

Ползи от терапиите на Китайска медицина:

 • Освобождава се потока на енергия и се възстановява болният орган
 • Извлича се болестотворната енергия от тялото
 • Лечение на мускулно-скелетни проблеми, като болки във врата, гърба, кръста и ставите.
 • Подобрява се кръвообращението и циркулацията на жизнената енергия Ци
 • Успокоява нервите
 • Освобождава от напрежение
 • Затоплят се меридианите
 • Засилват се защитните сили на организма
 • Подобрява се обмяната на веществата
 • Помага при главоболие
 • Болезнен цикъл при жените
 • Простудни заболявания
 • Неврологични заболявания

От древни времена хората търсят начин как да съхранят здравето и да се справят с болестите. Според традиционната китайска медицина човешкият организъм е цялостна система, където всеки орган и част на тялото са свързани по между си чрез канали (меридиани), по които се движи енергията Ци, която поддържа живота. Ако нейният поток е нарушен, се появяват различни неразположения и болести.

За да възстанови хармоничното функциониране на организма, традиционната китайска медицина използва няколко метода:

Акопресура

Използва се в Китай от векове. Представлява комбинация от масажни техники и обработване на определени акупунктурни точки с натиск или лек масаж. Не изисква директен контакт с кожата и затова човек може да остане облечен, да е седнал или легнал. Ако енергията в определени акупунктурни точки е блокирана, обикновено тази точка е болезнена. Обработва се до тогава, докато болката там изчезне напълно. Това обикновено се постига със серия от процедури.

Терапия с вендузи:

В Китай се прилага от дълбока древност. В началото били направени от рога на диви животни, бамбук, глина и метал. Днес в практиката се използват предимно стъклени или силиконови. Засилва кръвообращението и извлича болестотворната енергия.

*Противопоказна е при заболявания на сърце, силно изтощаване на организма, кожни проблеми, а също и по време на цикъл и бременност при жените.

Терапия с мокса:

Вид древна терапия, която хората от Изток започват да прилагат още с откриването на огъня. При нея, подобно на акупресурата се въздейства върху болезнено активните точки, разположени по нашето тяло. Докато при акупресурата се работи с натиск върху определени акупресурни точки, то мокса терапията, основните инструменти са така наречените „пури“, които са пълни с различни комбинации от билки, но основната им съставка е дивият пелин.

При лечение с мокса, върхът на пурата се разпалва и се оставя да тлее, след което се държи на разстояние от около 2-3 см. от тялото в продължение на 5 до 20 минути. За да не се стигне да нежелани изгаряния по кожата, загряването трябва да продължи от усещане на приятно и комфортно затопляне в мястото на въздействие, но не и парене. Основната цел на тази терапия е да затопли биологично активните точки по тялото, които са разположени по различните меридиани и са свързани с вътрешните органи.

С мокса се лекуват предимно неразположения, причинени от патогенен студ.

Лекува се болният, а не болестта

Всички болести представляват дезорганизация, смущение или отслабване на енергията до равнище клетка. Ако се възстанови жизнената енергия на клетката, състоянието на тъканите и органите се подобрява и болестта се преодолява. След откриването на блокажи по тялото се въздейства и обработва със специфична техника, избрана от специалиста терапевт.

Както цялата източна медицина се придържа към правилото да се лекува болният, а не болестта. В основата му лежат корекцията на статуса на болното тяло и адаптацията му към заобикалящите го външни енергии. Това се постига чрез въздействие върху енергопровеждащите пътища на организма, свързани с конкретни области на тялото и неговите тъкани. Масажът на определени, т.нар. биологично активни или акупунктурни точки, лежащи на сухожилно-мускулните енергийни канали, позволява да се постигне търсеният лечебен ефект, при това освен механичното въздействие върху точките, се осъществява и биоенергийно влияние.

Терапия с един или няколко от методите на китайската медицина – 60 мин.:

Цена: 80 лв.

 

Карта за 10 процедури (60 мин. на процедура):

Цена: 720 лв

Терапия с един или няколко от методите на китайската медицина + иглотерапия с тибетски платна – 90 мин.:

Цена: 100 лв. 

Карта за 10 процедури + иглотерапия с тибетски платна (90 мин. на процедура):

Цена: 900 лв.

0
  0
  Количка
  Количката е празнаКъм магазина